Seminer : “Bitki-Hayvan Sağlığı-Gıda Güvenliği ve Genom Teknolojisindeki Gelişmeler”
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR VE BİYOTEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ tarafından “Bitki-Hayvan Sağlığı-Gıda Güvenliği ve Genom Teknolojisindeki Gelişmeler” başlıklı seminer programı İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsünden Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, Bilim Gıda Kontrol Laboratuvarından Uzman Biyolog Ece Çitilci ve İntertek Laboratuvarından Uzman Moleküler Biyolog ve Gıda Mühendisi Ahu Üner Akbalık’ın katılımları ile 20 ARALIK 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de Botanik Anabilim Dalında gerçekleşecektir. Etkinliğimize tüm öğretim üyeleri ve öğrenciler davetlidir.
Seminer Programı
Açılış Konuşması
Saat: 14:00-14:15
Prof.Dr. Gül Cevahir Öz
Moleküler Biyoloji Laboratuvar Akreditasyonu ve GDO Analizlerinde Metod Validasyon/Verifikasyon Parametreleri
Saat: 14:15-14:45
Uzm. Mol. Biy. Gıda Müh. Ahu Üner Akbalık
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyoteknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Faaliyetleri
Saat: 14:45-15:15
Uzman Biyolog Hande Morgil
Denizel Biyoteknolojide Yeni Yaklaşımlar: Balıklarda Genom Düzenleme Uygulamaları
Saat: 15:15-15:45
Araş.Gör.Dr. Vahap Eldem
Kahve Molası
Saat: 15:45- 16:00
Türkiye’de Gıdalarda GDO Uygulamaları ve Yasal Mevzuat
Saat: 16:00- 16:30
Uzman Biyolog Ece Çitilci
Transgenik Bitkiler ve Ticari Ürünlerinin Besin Zincirine Girmesi Ne kadar Güvenli?
Saat: 16:30-17:00
Yard.Doç.Dr. Yavuz Dizdar