Seminer : “Bitki-Hayvan Sağlığı-Gıda Güvenliği ve Genom Teknolojisindeki Gelişmeler”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR VE BİYOTEKNOLOJİLERİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ tarafından “Bitki-Hayvan Sağlığı-Gıda Güvenliği ve Genom Teknolojisindeki Gelişmeler” başlıklı seminer programı İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsünden Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, Bilim Gıda Kontrol Laboratuvarından Uzman Biyolog Ece Çitilci ve İntertek Laboratuvarından Uzman Moleküler Biyolog ve Gıda Mühendisi Ahu Üner Akbalık’ın katılımları ile 20 ARALIK 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de Botanik Anabilim Dalında gerçekleşecektir. Etkinliğimize tüm öğretim üyeleri ve öğrenciler davetlidir.

Seminer Programı

Açılış Konuşması

Saat: 14:00-14:15

Prof.Dr. Gül Cevahir Öz

 

Moleküler Biyoloji Laboratuvar Akreditasyonu ve GDO Analizlerinde Metod Validasyon/Verifikasyon Parametreleri

Saat: 14:15-14:45

Uzm. Mol. Biy. Gıda Müh. Ahu Üner Akbalık

 

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Biyoteknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Faaliyetleri

Saat: 14:45-15:15

Uzman Biyolog Hande Morgil

 

Denizel Biyoteknolojide Yeni Yaklaşımlar: Balıklarda Genom Düzenleme Uygulamaları

Saat: 15:15-15:45

Araş.Gör.Dr. Vahap Eldem

 

Kahve Molası

Saat: 15:45- 16:00

 

Türkiye’de Gıdalarda GDO Uygulamaları ve Yasal Mevzuat

Saat: 16:00- 16:30

Uzman Biyolog Ece Çitilci

 

Transgenik Bitkiler ve Ticari Ürünlerinin Besin Zincirine Girmesi Ne kadar Güvenli?

Saat: 16:30-17:00

Yard.Doç.Dr. Yavuz Dizdar