Öğrenci

Tanımlanan Program Öğretim Amaçları

ÖA1. Canlıları yapısal, işlevsel, organizasyon ve çeşitlilik bakımından bilimsel yöntemler kullanarak inceleyebilen ve canlıların çevreleri ile etkileşimlerini kavrayan,

ÖA2. Biyoloji alanında araştırma, geliştirme, planlama, yürütme ve denetleme yapabilen, proje geliştiren ve elde edilen verileri analiz eden ve bunları sağlıklı bir şekilde aktarabilen,

ÖA3. Bilgi, beceri ve biyoloji alanındaki güncel bilgi donanımları nedeniyle kamu ve özel sektör tarafından tercih edilen,

ÖA4. Farklı disiplinler arasında ilişki kurarak çalışabilme, iletişim becerisi iyi, ekip çalışmasına uygun, gelişime açık, çağdaş araştırmacı ve girişimci nitelikleri taşıyan,

ÖA5. Etik değerleri özümsemiş, çevre ve toplum sorunlarına karşı duyarlı, biyoçeşitliliğin korunması, iş sağlığı ve güvenliği bilincine sahip,

ÖA6. Yaşam boyu öğrenmenin önemini kavramış, güncel biyolojik, sorunları ve ilgili bilimsel yaklaşımları takip eden, çözüm yolları sunan, küresel ısınmanın etkilerini öngören, çevre koruma ve kalite gereklilikleri bilincine sahip biyologlar yetiştirmek.

Program Çıktıları

PÇ-1. Biyoloji biliminin kapsamı içinde bulunan canlıya ait bir hücreden, karmaşık organ sistemlerine kadar tüm özellikleri ve işleyişi ile beraber, canlının sınıflandırılması ayrıca canlıların birbirleri ve çevreleri ile olan ilişkilerini öğrenme.

PÇ-2. Biyoloji alanında deney tasarlayıp gerçekleştirebilme, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama.

PÇ-3. Biyoloji alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve beceriyi kullanarak, canlılara karşı etik sorumluluk bilinci ile bilimsel araştırma yapma, verileri yorumlayıp değerlendirerek son teknolojik gelişmeler ışığında sorunları tanımlayıp, analiz ederek kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirme.

PÇ-4. Biyoloji alanında oluşan gelişmeler ışığında günün koşullarına bağlı olarak bilgilerini yenileme.

PÇ-5. Biyoloji alanında ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütme yetkinliğini kazanma.

PÇ-6. Biyoloji alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülmeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alma yetkinliği kazanma.

PÇ-7. Yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin farkına vararak mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirme bilincine ulaşma.

PÇ-8. Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleme ve uygulama becerisi kazanma.

-9. Biyoloji alanındaki verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme bilinci kazanma.

PÇ-10. Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranma ve katılma, kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yetkinlik kazanma.